Για περισσότερες πληροφορίες,
καλέστε μας ή στείλτε μας email!

Καλέστε μας στο +30-2310-850115

Kalithea

Προβολή περιοχής: Kalithea

Η Καλλιθέα απέχει από τη Θεσσαλονίκη 90 χιλιόμετρα. Ήταν μια ιερή θέση για την Αρχαία Ελλάδα και μια κοσμοπολίτικη πόλη για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του σήμερα. Εργασίες ανασκαφών έφεραν στο φως ένα αρχαϊκό ιερό του Διονύσου και των Νυμφών (8 ος αιώνας π.Χ.) και ένα μεγάλο ιερό του Αμμωνα Δία (5 ος αιώνας π.Χ.). Και τα δύο είχαν πολύ μεγάλη σημασία κατά τους Ελληνιστικούς και Κλασσικούς Χρόνους . Στο Ιερό του Διονύσου, οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν επίσης και τον Απόλλωνα . Τον 4ο αιώνα μ.Χ., μετά τον θρίαμβο του Χριστιανισμού, κατά τα χρόνια του Μέγα Θεοδοσίου, τα αρχαία παγανιστικά ιερά καταστράφηκαν. Μια χριστιανική βασιλική χτίστηκε στη θέση τους , όπου βρισκόταν ιερό του Άμμωνα Δία. Τα θραύσματα από την αρχιτεκτονική διακόσμηση της εκκλησίας αυτής, αλλά και από τα αρχαία Ιερά εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πολυγύρου και στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιον Όρος (κατά τη διάρκεια του 11 ου αιώνα μ.Χ. το χωριό και τα κτήματα γύρω από αυτό ανήκαν σε αυτό το μοναστήρι). Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Παντελεήμονα υπάρχει επίσης από τον 11ο αιώνα. Πρόσφυγες αργότερα από τη Μικρά Ασία έχτισαν το νέο χωριό. Είναι επίσης γνωστλο ως Μαλτεπέ.

Αξιοθέατα - αρχαιολογικοί χώροι: Ολόκληρη η περιοχή με τα αρχαία ιερά και τα σύγχρονα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τις τουριστικές εγκαταστάσεις. Το Ιερό του Άμμωνα Δία.

Εκδηλώσεις: Το παραδοσιακό πανηγύρι στις 27 Ιουλίου -Αγ. Παντελεήμων με πολλές εκδηλώσεις.
Ο διάπλους του Τορωναίου κόλπου (διεθνής διαγωνισμός κολύμβησης), την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. Η έναρξη είναι το πρωί από την Καλλιθέα και το τέρμα του είναι στη Νικήτη (24 χλμ απέντι στη Σιθωνία). Στον τερματισμό του στη Νικήτη, τους αθλητές τους υποδέχτονται με μια μεγάλη δημόσια γιορτή και με πολλές εκδηλώσεις.
Αναζήτηση στις επόμενες ημερομηνίες:Σημείο Αναχώρησης:
Ενήλικες:
Παιδιά:

Αναζήτηση στις μεγαλύτερες προσφορές πτήσεων online τώρα!

Δωμάτιο 1
Ενήλικες: Παιδιά:
Παρακαλώ επιλέξτε μία περιοχή. Όλα Παρακαλώ επιλέξτε έναν προορισμό. Παρακαλώ επιλέξτε έναν προορισμό ή ένα ξενοδοχείο. Δωμάτιο Ενήλικες Παιδιά Ηλικία Παρακαλώ εισάγετε τις ηλικίες των παιδιών. Χώρις Παιδιά Επόμενο Προηγούμενο Τιμή δωματίου Με πρωινό Ημιδιατροφή Πλήρης Διατροφή All Inclusive (Όλα πληρωμένα) Παρακαλώ επιλέξτε άλλες ημερομηνίες Περισσότερες μέρες διαμονής απαιτούνται δωμάτια είναι διαθέσιμα Κατόπιν ερώτησης! Τύπος Δωματίου Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια Τιμή Από Επιλογή Μας συγχωρείτε, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία που να ταιριάζουν στην αναζήτησή σας. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά Παρακαλώ επιλέξτε αριθμό δωματίων.