Για περισσότερες πληροφορίες,
καλέστε μας ή στείλτε μας email!

Καλέστε μας στο +30-2310-850115

Nikiti

Προβολή περιοχής: Nikiti

Η Νικήτη απέχει από τη Θεσσαλονίκη 100 χιλιόμετρα. Είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, ακριβώς στην αρχή της χερσονήσου Σιθωνίας, σε μια περιοχή γεμάτη από αρχαίες τοποθεσίες. Το σημερινό χωριό χωρίζεται σε δύο οικισμούς: το σύγχρονο, παραθαλάσσιο οικισμό και το παλιό χωριό, στην άνω πλευρά του κεντρικού δρόμου. Το παλιό χωριό είναι καλά διατηρημένο σε παραδοσιακή μορφολογία του από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, οι οποίοι διατηρούν τα παλαιά σπίτια τους σε πολύ καλή κατάσταση. Αξίζει να περπατήσετε στα δρομάκια , με τα πέτρινα σπίτια , τις αυλές και τα ξύλινα μπαλκόνια, τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια με τις κληματαριές και τα λουλούδια.
Στην περιοχή υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι οικισμοί όπως ο Άγιος Αθανάσιος , του Αγίου Ιωάννη , του Αγίου Παύλου , η Ασκαμνιά, η Ελιά, Καλογριά, το Καστέλι, το Καστρί, Κατσαρής, Κοσμά Πηγάδι, Κοβιού, Λαγόμανδρα, , Καλύβας, Λαγκάδα Μακριά, Σπαθιές, Χιλιαδού. Μπροστά από το χωριό εκτείνεται μια μεγάλη, αμμώδης παραλία. εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Εδώ είναι η γραμμή του τερματισμού της διαδικασίας του διαγωνισμού κολύμπι Τορωναίου μεταξύ καναλιών.
Αξιοθέατα - αρχαιολογικοί χώροι: Ο ναός αφιερωμένος στην κοίμηση της Θεοτόκου (17 μ.Χ. αιώνα), με υπέροχες τοιχογραφίες. Ο ναός αφιερωμένος στον Άγιο Νικήτα (Άγιος Νικήτας) (1867), η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από τα μισθώματα ότι οι ποιμένες Βλάχων από τη Δυτική Μακεδονία που καταβάλλονται για να επιτραπεί να περάσουν το χειμώνα με τα κοπάδια τους στις πεδιάδες της Νικήτης. Το παλιό σχολείο (19 ος αιώνας). Ανεμόμυλοι. Η βασιλική αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο (Άγιος Γεώργιος). Η βασιλική αφιερωμένη στον Άγιο Σωφρόνιο (Άγιος Σωφρόνιος). Τα ξωκλήσια αφιερωμένο στον Άγιο Παύλο (Αποστόλου Παύλου), Αγίου Παντελεήμονα (Αγίου Παντελεήμονος) και Αγίου Αθανασίου (Άγιος Αθανάσιος). Το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου είναι κτισμένη στη θέση ενός παλαιότερου εκκλησάκι με μια μνημειακή κρήνη του 1713. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν Αγίου Παύλου (Αποστόλου Παύλου) ήταν εδώ, ήταν διψασμένος, χτύπησε το βράχο, και το νερό βγήκε από αυτό, το οποίο ρέει συνεχώς από τότε.

Εκδηλώσεις: Φεστιβάλ στις 15 Σεπτεμβρίου (Άγιος Νικήτας - Άγιος Νικήτας) και στις 27 Ιουλίου (Αγ. Παντελεήμων - Αγίου Παντελεήμονος), στο εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο, με μια κοινοτική γεύμα. Ο διάπλους του Τορωναίου κόλπου, την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. Οι κολυμβητές, οι οποίοι προέρχονται από όλο τον κόσμο , ξεκινούν το πρωί από για την Καλλιθέα της Κασσάνδρας για να τελειώσουν το απόγευμα στην παραλία της Νικήτης.

Ψυχαγωγία
: Εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες,Μπαρ, Καφετέριες. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια, μέλι και ελιές.

Αθλητισμός: Όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ. Περιπατητικές διαδρομές, καθώς και άλλα σπορ (τένις, μπάσκετ).
Αναζήτηση στις επόμενες ημερομηνίες:Σημείο Αναχώρησης:
Ενήλικες:
Παιδιά:

Αναζήτηση στις μεγαλύτερες προσφορές πτήσεων online τώρα!

Δωμάτιο 1
Ενήλικες: Παιδιά:
Παρακαλώ επιλέξτε μία περιοχή. Όλα Παρακαλώ επιλέξτε έναν προορισμό. Παρακαλώ επιλέξτε έναν προορισμό ή ένα ξενοδοχείο. Δωμάτιο Ενήλικες Παιδιά Ηλικία Παρακαλώ εισάγετε τις ηλικίες των παιδιών. Χώρις Παιδιά Επόμενο Προηγούμενο Τιμή δωματίου Με πρωινό Ημιδιατροφή Πλήρης Διατροφή All Inclusive (Όλα πληρωμένα) Παρακαλώ επιλέξτε άλλες ημερομηνίες Περισσότερες μέρες διαμονής απαιτούνται δωμάτια είναι διαθέσιμα Κατόπιν ερώτησης! Τύπος Δωματίου Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια Τιμή Από Επιλογή Μας συγχωρείτε, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία που να ταιριάζουν στην αναζήτησή σας. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά Παρακαλώ επιλέξτε αριθμό δωματίων.