Για περισσότερες πληροφορίες,
καλέστε μας ή στείλτε μας email!

Καλέστε μας στο +30-2310-850115

Ouranoupolis

Προβολή περιοχής: Ouranoupolis

 Η Ουρανούπολη απέχει  από τη Θεσσαλονίκη 135 χιλιόμετρα. Είναι χτισμένη από πρόσφυγες της  Μικράς Ασίας , στο κτήμα, που ανήκε στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους από το 13 ο αιώνα. Ονομάστηκε έτσι από την Ουρανούπολη, μια αρχαία πόλη που ίδρυσε ο Αλέξαρχος, αδελφός του Κάσσανδρου το 315 π.Χ., στη θέση όπου η αρχαία πόλη ήταν Σάνης. Η αρχαία Ουρανούπολη είχε περίμετρο 30 στάδιων  και ήταν λίγο πιο πέρα από ό, τι σήμερα, πιο κοντά στην Τρυπητή.
Σήμερα, το χωριό είναι το κύριο λιμάνι προς το Άγιο Όρος. Εκτός από τις όμορφες παραλίες, προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μια περιοχή γεμάτη από αρχαιολογικούς χώρους και να θαυμάσουν πολλά αξιοθέατα. Μεταξύ αυτών είναι ο Πύργος , που χτίστηκε πριν από το 1344 μ.Χ. 
Η παραλία της Ουρανούπολης ξεκινάει από την Τρυπητή και φτάνει μέχρι το χωριό. Είναι μια αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις για όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ.
Αξιοθέατα-Αρχαιολογικοί Χώροι: Το Φραγκόκαστρο  (Φράγκικο Κάστρο ή Μονή Ζυγού), στα σύνορα του Αγίου Όρους, ένα κτίριο που χρονολογείται από την εποχή της Φραγκοκρατίας. 
Εκδηλώσεις :Το παραδοσιακό πανηγύρι στις 21 Μαΐου. 
Φαγητό-Διασκέδαση :στην περοχή υπάρχουν πολλά εστιατόρια, ψαροταβέρνες, πιτσαρίες καθώς και καφετέριες. Αξίζει να δοκιμάσετε τα φρέσκα ψάρια της περιοχής.
Αθλητισμός : Όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ καθώς και περιπατητικές διαδρομές. Άλλα σπορ όπως τένις και μπάσκετ.
Χρήσιμα Τηλέφωνα : Αστυνομία +30 2377071203, Λιμεναρχείο +30 2377071248, Γραφείο αδειών Αγίου Όρους +30 2377071450.
Αναζήτηση στις επόμενες ημερομηνίες:Σημείο Αναχώρησης:
Ενήλικες:
Παιδιά:

Αναζήτηση στις μεγαλύτερες προσφορές πτήσεων online τώρα!

Δωμάτιο 1
Ενήλικες: Παιδιά:
Παρακαλώ επιλέξτε μία περιοχή. Όλα Παρακαλώ επιλέξτε έναν προορισμό. Παρακαλώ επιλέξτε έναν προορισμό ή ένα ξενοδοχείο. Δωμάτιο Ενήλικες Παιδιά Ηλικία Παρακαλώ εισάγετε τις ηλικίες των παιδιών. Χώρις Παιδιά Επόμενο Προηγούμενο Τιμή δωματίου Με πρωινό Ημιδιατροφή Πλήρης Διατροφή All Inclusive (Όλα πληρωμένα) Παρακαλώ επιλέξτε άλλες ημερομηνίες Περισσότερες μέρες διαμονής απαιτούνται δωμάτια είναι διαθέσιμα Κατόπιν ερώτησης! Τύπος Δωματίου Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια Τιμή Από Επιλογή Μας συγχωρείτε, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία που να ταιριάζουν στην αναζήτησή σας. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά Παρακαλώ επιλέξτε αριθμό δωματίων.